پیوندهای اجتماعی

peikekhavarorg

مقالات پیک خاور

پانصد سال سوسیالیسم از دید چین  

بر گرفته از سایت عدالت
نویسنده:
مصاحبه با پرفسور «انفو چنگ»
مترجم:
خ. طهوری

پرفسور «انفو چنگ» متولد ۱۹۵۰، ريیس مرکز تحقیقاتی CASS برای توسعه و تکامل اقتصادی و اجتماعی و در حال حاضر پرزیدنت انجمن جهانی اقتصاد سیاسی WAPE و جامعه‌های چینی برای اقتصاد سیاسی و اقتصاد خارجی در مصاحبه زیر، گذشته و آینده سوسیالیسم را از سوسیالیسم تخیلی توماس موروس و فوریه و اون گرفته تا سوسیالیسم خرده بورژوای فرانسوی توماس پیکتی، مورد بررسی قرار می‌دهد و در این میان نه تنها دست‌آوردهای سوسیالیسم، بلکه خطاهایی را که ناشی از بی‌تجربگی، ساده‌لوحی و بعضاً نفوذ دشمن سر زده، مطرح می‌کند و  عصر استالین، کنگره ۲۰ حزب کمونیست اتحاد شوروی، اشتباهات و خیانت‌های خروشچف و گارباچف، دوارن مائو و دوران رفرم و گشایش به رهبری دنگ‌شیائو پینگ در چین را به نقد می‌کشد. مطالعه آن را به خوانندگان سایت عدالت توصیه می‌کنیم.

«... کلیه ادیان و همین‌طور برخی از اصلاح‌طلبان اجتماعی که سرمایه‌داری را شدیداً مورد انتقاد قرار می‌دهند تصفیه قلب انسان‌ها را راه‌حلی برای از بین بردن معضلات جهان می‌دانند. مثلاً برخی استدلال می‌کنند، که بحران مالی غرب ناشی از حرص و آز  مرسوم و گسترده افراد در وال استریت است ولی با این حال حل  این مشکل در تغییر موضع این سرمایه‌داران مالی نهفته نیست، بلکه در لغو مالکیت خصوصی قرار دارد. با این که «فدرال رزرو» در ایالات متحده نقش  بانک مرکزی را ایفا می‌کند، با این حال یک بانک خصوصی سرمایه‌داری است. هنگامی که چندین سال پیش برخی از مارکسیست‌های آمریکایی از چین بازدید به عمل آوردند، برای من تعریف می‌کردند که تاکنون فقط دو ريیس‌جمهور این کشور ملی کردن این بانک را مطرح کردند که هر دو نیز به قتل رسیدند. از اینجا می‌توان نتیجه گرفت که سرمایه‌داران مالی وال استریت هرگز اجازه ملی کردن ثروت‌های خویش را نخواهند داد...»

«... بنا بر فرضیه مارکس، انگلس و لنین در تمامی طول گذار از سرمایه‌داری تا رسیدن به کمونیسم، طبقات، مبارزات طبقاتی و دیکتاتوری پرولتاریا وجود خواهد داشت. در چین این فاز «جامعه دمکراتیک نوین» نام گرفته بود، هر چند که از سال ۱۹۴۹ تا ۱۹۵۶ «یک دوره گذار کوچک» فرض شده بود. البته تئوری «دوران گذار بزرگ» از سال ۱۹۴۹ تا رسیدن به دوران سوسیالیسم نیز وجود دارد. این در واقع یک نوآوری در درون مارکسیسم-لنینیسم بود که به وسيلۀ مائوتسه دونگ انجام و زیر عنوان «تئوری تداوم انقلاب تحت دیکتاتوری پرولتاریا» نام گرفت. قبل از آن در چین فرض می‌شد که درک مائوتسه ‌دونگ از سوسیالیسم  به طور مطلق  با ایده‌های مارکس، انگلس و لنین مطابقت دارد. ولی در واقع این دو برداشت متفاوت از سیستم اقتصادی سوسیالیستی بود. ...»
برای مطالعه مطلب لینک زیر را باز کنید:
https://www.edalat.org/node/419

میگوئل دیاز کانل، رئیس جمهور کوبا و دبیر اول کمیته مرکزی حزب کمونیست در جریان اجلاس موسوم به اجلاس حزب کمونیست چین و احزاب سیاسی جهان که از سوی این حزب به صورت اینترنتی برگزار شد، مطرح کرد:
"تاسیس حزب کمونیست چین و اعلام چین جدید نقاط عطفی را در تاریخ بشریت ایجاد کرد..

داده ها حقایق دیگری را بیان میکند!
دنی هی فانگ و کارلوس مارتینز
دنی هی  فانک ویراستار کمکی گزارش بلاک اجندا (Black Agenda) و ویراستار وب سایت دوستداران چین سوسیالیستی است.
کارلوس مارتینز نویسنده و فعال سیاس در لندن و از بنیان گذاراران کارزار نه به جنک و یگی از ویراستاران دوستان چین سوسیالیستی است

پکن ریویو ٢٢ژوئیه٢٠٢١
اگرچه در چین سرمایه داری خصوصی فراوان یافت می شود، سمت و سوی اصلی اقتصاد چین را برنامه های پنج ساله تعیین میکند و این برنامه پنج ساله بر اساس مشاوره های سراسری جامعه شکل میگیرد. دولت نظارت شدید بر "بخشهای استراتژیک صنایع" در اقتصاد را حفظ میکند: صنایع سنگین، انرژی ، حمل و نقل و ارتباطات.

تلاش برای رسیدن به قلل نو
‫(
مصاحبه با سفیر کوبا در چین)

منبع: پکن ریویو ـ ۸ ژوییه ۲۰۲۱
 کارلوس میگل پررا: ارتباط و گفتگوی سیاسی میان حزب کمونیست کوبا و حزب کمونیست چین بنیاد علایق درخشان دو جانبه ما را تشکیل می دهند. کوبا رهبری موثر ح ک چین را به مثابه جنبه تعیین کننده معرفی سوسیالیسم با خصلت های چینی می داند و کاملاً با فلسفه مردم محور آن همسو است، فلسفه ای که چین را قادر می سازد به پیروزی های قطعی، مانند مهار همه گیری کووید۱۹ و از میان برداشتن فقر مفرط، دست یابد.

 دوستان همیشگی

سامویل دانیل شافیعی شونا نجوما، رییس جمهور سابق نامیبیا، طی مصاحبه ای با روزنامه پکن ریویو نظرات خود را درباره حزب کمونیست چین و روابط متقابل چین و نامیبیا بیان می کند. متن این مصاحبه ویرایش شده است:

منبع: پکن ریویو - هشتم ژوییه ۲۰۲۱

مارکسیسم لنینیسم چراغ راهنمای طبقه کارگر
پس از فروپاشی اتحاد جماهبر شوروی، حزب کمونیست چین ده ها مقاله علمی و آموزنده در تحلیل از علل فروپاشی سوسیالیسم در شوروی و علت شکست انقلاب مخملی در چین، برشته تحریر در آورد.

با مطالعه این مقالات، وبررسی برخی علل داخلی فروپاشی سوسیالیسم در اتحاد شوروی و موفقیت حزب کمونیست چین در سرکوب توطئه میدان تیان من، به این نتیجه رسیدم که نگرش ضد رویزیونیستی، خلاق و غیر دگماتیستی به جهان بینی مارکسیسم - لنینیسم یکی از علل اساسی موفقیت حزب کمونیست چین بوده است.

پدبیر اول کمیته مرکزی حزب و رئیس جمهور کوبا ، میگل دیاز-کانل برمودز در تلویزیون عمومی کوبا حاضر شد و از آنجا خطاب به مردم سخنرانی کرد.
رئیس دولت در طی اظهارات خود ،درباره مشارکت دولت ایالات متحده در اقدامات بی ثبات كننده سیاسی تاریخی که علیه کوبا در حال وقوع است ، و به ویژه در طی اين بيماري همه گير ، تشدید شده است، سخن گفت.

انترناسونالیسم کوبا در پزشکی آن خلاصه نمی شود. نمونه های کمک های کوبا به هنگام زلزله و دیگر بلایای طبیعی در کشورهای دیگر مثلاً در زلزله ۲۰۱۰ هاییتی زبانزد عام و خاص است. 

م.البرزی

نمونه‌هایی از روابط دوجانبه کشورهای‌آفریقایی با چین

آمادگی برای اجلاس آتی مجمع همکاری‌های چین و آفریقا سال ۲۰۲۱

کریس دونشایر–الیس، چاینا بریفینگ، ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱

برگردان: طلیعه حسنی

(دانش و امید، شماره ۴، اسفند ۱۳۹۹)

TheFive


در اولين دهه هاى قرن نوزدهم، زمانی كه كشورهای آمریكای لاتین درگیر مبارزه برای رهایی از یوغ استعمار اسپانیا و پرتقال بودند، جان مونرو، رئیس جمهور آمریكا، آشكارا اروپا به ویژه اسپانیا را تهدید كرد و از آن خواست از دخالت در آمریكای لاتین دست بردارند. او این منطقه را تحت قیمومت انحصاری خود خواند. این نظر به دكترین مونرو معروف شد