پیوندهای اجتماعی

peikekhavarorg

مقالات پیک خاور

از مونوپل های کاخ نشین تا الیگارشی فرومایگان ..
بخش چهارم
لازم است مکرر توضیح بدهیم که این حوادث در زمانی اتفاق افتاد که تقریبا تمامی یاران وفادار و عدالتخواه و پاکدامن بنیانگذار جمهوری اسلامی توسط همین باندهای تاریک ترور شده بودند و آیت الله خامنه ای تنها بازمانده آن ترور ها در جبهه ها فعال بودند و حاکمیت عملا در دست هاشمی رفسنجانی و نخست وزیر محبوبش میر حسین موسوی بود
اعترافات تاجزاده در مورد دور زدن دستورات آیت الله خمینی امروز معنای وسیعتری دارد،
تاجزاده گفت ..آقای هاشمی گفتند امام حرفهای خودش را میزد و ما هم بله بله میگفتیم ولی،در عمل کار خودمان را انجام میدادیم .
روابط بریتانیا در راس سیاست ایران با کسانی بود که توانستند بعد،از ترور های سران انقلاب همچون شهید بهشتی و رجایی و با هنر و مطهری و مفتح و آیت الله خامنه ای بکمک همین بریتانیا انقلاب ایران را از سمت و سوی مبارزه ضد امپریالیستی منحرف کرده و بسمت مبارزه با شوروی بکشانند ..وجود سلاح های روسی در عراق که محصول دیدگاه فاسد رویزیونیستی در اتحاد شوروی بود بهانه پوپولیستهای خزیده در انقلاب بود انها با بزرگنمایی نه تنها شوروی را دشمن کشور اعلام میکردند ،همزمان از هزاران تن سلاح غربی اعم از نظامی و شیمیایی ارسالی برای صدام پرده پوشی مینمودند
با آغاز توطئه علیه حزب توده ایران باند هاشمی با ارتباط با جاسوس روس بریتانیا "کوزیچکین" که در پاکستان مستقر بود دو نفر از سران موتلفه را برای مذاکره و هماهنگی به پاکستان فرستاد . در این هماهنگی که طبق اسناد ذیل قطعا سازمانهای جاسوسی بریتانیا در آن نقش اساسی داشتند حزب توده ایران به تلاش برای کودتا متهم شد .
به باور من این اولین ارتباط مستقیم حلقه نیاوران با غرب و سازمانهای اطلاعاتی غرب همچون mi6 توسط این حلقه نبود .
با این هماهنگی وزارت اطلاعات که آنزمان زیر فرمان محسن سازگارا ،حجاریان،الویری و نبوی اداره میشد حزب توده ایران زیر ضرب قرار گرفت ...هیچ شکی نیست که با وجود حزب توده ایران هرگز سفر مکفارلین به ایران عملی نمیشد و بدنبالش توطئه های بریتانیا تا این سطح محقق نمیگردید. هاشمی بدرستی میدانست که حزب میتواند او را افشا کرده سبب حذف او شود .
به همین بهانه آیت الله هاشمی نزد رهبری رفت و گزارش اقدام به کودتای حزب توده را به آیت الله خمینی داد .
ایشان در جواب خندیدند و این تفکر را کودکانه خواندند ولی با اصرار هاشمی تحقیق را منع نکردند و اینگونه بود که حمله به حزب آغاز شد.
گزارش نماینده بریتانیا در همراهی بنیانگذار جمهوری اسلامی با اتهام زنندگان به حزب توده ایران تنها یک دروغ بزرگ است ..
با دستگیری اعضای حزب توده ایران به اتهام واهی کودتا پرونده این حزب به اطلاعات سپاه سپرده شد .بعد از مدتی سپاه اعلام کرد ما هیچگونه مدرکی دال بر اقدام به کودتا را در این حزب بدست نیاوردیم
بعد از این گزارش سپاه بود که اطلاعات سپاه توسط هاشمی و بهزاد نبوی به عدم همکاری متهم شدند ...
ماجرای ضربه به حزب توده ایران از زبان عبدالله شهبازی مهمترین خائن نفوذی در حزب توده ایران
اسناد جدید: نقش انگلیس در برخورد با حزب توده..
 ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۴:۰۵ کد : ۸۴۴۰ وقایع اتفاقیه برگزیده‌ها
اطلاعاتی که ام‌آی‌۶ از کوزیکچین به دست آورد در اختیار سیا نیز قرار گرفت و سپس به تهران منتقل شد. در نتیجهٔ این اقدام، ایران بیش از هزار نفر از اعضای حزب توده را دستگیر و تعدادی را اعدام کرد و حزب توده هم منحل شد.
تاریخ ایرانی: اسنادی که به تازگی از رده‌بندی محرمانه خارج شده نشان می‌دهند که چگونه بریتانیا به گروه منتخب بریتانیا در ایران کمک کرد تا آخرین گروه اپوزیسیون بازمانده را در سال ۱۹۸۳ (اردیبهشت ۱۳۶۲) از میان بردارد.
به گزارش «تاریخ ایرانی» به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه دیلی ماوریک، چاپ آفریقای جنوبی، طبق این اسناد سرویس امنیتی بریتانیا، mi6، با همکاری سیا لیستی از افرادی که منتسب به ماموریت برای شوروی در ایران بودند را در اختیار تهران قرار داد. از این اطلاعات برای محاکمه و صدور حکم سران حزب توده بسیار استفاده شد.
طبق اسناد به دست آمده، دست‌کم یکی از مقامات وزارت امور خارجه بریتانیا معتقد بوده که اعترافات اعضای حزب توده برای بریتانیا مفید هستند. از اسناد چنین برمی‌آید که انگیزهٔ سیاسی انگلیس از چنین اقدامی بیش از آنکه نگرانی برای مسائل ژئوپلیتیک جنگ سرد و یا نفوذ اندک شوروی در ایران باشد، بیشتر خوش‌خدمتی نزد مسئولان جدید ایران بوده است.
فهرست سیاه
فهرست اسامی ایرانیانی که منتسب به همکاری با شوروی بودند توسط ولادیمیر کوزیچکین در اختیار انگلیس قرار گرفت. طبق گزارش نیویورک‌تایمز و تایمز لندن در سال ۱۹۸۶، کوزیچکین که از سران ارشد کا‌گ‌ب بود در ژوئن ۱۹۸۲ به انگلیس پیوست. کوزیچکین مسئول برقراری تماس با حزب توده بود؛ مهمترین سازمان چپگرای ایران که در سال ۱۹۴۰ تاسیس شد.
اطلاعاتی که ام‌آی‌۶ از کوزیکچین به دست آورد در اختیار سیا نیز قرار گرفت و سپس به تهران منتقل شد. در نتیجهٔ این اقدام، ایران بیش از هزار نفر از اعضای حزب توده را دستگیر و تعدادی را اعدام کرد و حزب توده هم منحل شد.
مقام ارشد بریتانیا در ایران در آن هنگام، نیکولاس برینگتون، در خاطراتش می‌نویسد که اطلاعات کوزیچکین پس از آنکه شوروی را ترک کرد، به سادگی «به دست مقامات ایرانی رسید»، بدون اینکه نقش بریتانیا در انتقال این اطلاعات ذکر شود. اسناد آن دوران، زمانی که برینگتون حافظ منافع انگلیس در ایران بود - چرا که ایران و انگلیس روابط دیپلماتیک خود را قطع کرده بودند - نشان می‌دهند مقامات بریتانیایی از برخورد با حزب توده توسط ایران استقبال می‌کردند.
حزب توده نابود شده است
زمانی که محاکمه حزب توده در ایران جریان داشت، برینگتون با یکی از مقامات ارشد ایران در روز ۵ می ۱۹۸۳ دیدار می‌کند تا «نظر بریتانیا در مورد اقدامات دولت ایران علیه حزب توده» را جویا شود. این شخص به برینگتون می‌گوید که اقدامات صورت گرفته شاهدی است بر «استقلال ایرانیان از قدرت‌های بزرگ». بنابر گزارش مشروح جلسه، برینگتون می‌گوید: «من پاسخ دادم که هرگز در استقلال ایران تردید نداشته‌ام. اقدامات اخیر ایران هم به نظر گامی اساسی است.»
همان روزی که برینگتون با مقام ایرانی دیدار کرد به اطلاع وزارت امور خارجه لندن رساند که «حزب توده نابود شده است.» او گزارش داد که «اکثریت باور دارند که بخشی از اعضای حزب توده حکم مرگ گرفته و باقی نیز به زودی به همین سرنوشت دچار می‌شوند.» اضافه می‌کند که: «مردم برای مقابله با حزب توده خودشان قانون را به دست گرفته‌اند..
به باور من استفاده از واژه
" حزب توده نابود شده است"
در متن بالا
مفهومی واقعی و قابل لمس دارد
من بر این باورم که سازمانهای اطلاعاتی بریتانیا این واژه را در مورد ضربه به حزب بکار نبردند ..چون بخوبی میدانستند که با دستگیری و اعدام سران یک حزب ایدئولوژیک ان حزب عملا فروپاشی نمیشود ، همانگونه که احزاب چپ در هیچ کشوری عملاً حتی با قتل عام فروپاشی نشدند
،انچه در پشت مفهومی این سخنان میتوان درک کرد نقش بریتانیا و شناخت حضور منحرفین در حزب بود که آغاز آنرا در پلنوم هجدهم دیدیم ..در حقیقت آنچه بربتانیا انجام داد پاکسازی حزب از م ل های حقیقی و تداوم حزب توسط اپورتونیستهای خائن بود. حزبی که امروز عملا در مسیر امپریالیسم و توسعه طلبی آن گام برمیدارد.. اشاره ای درست از جانب mi6 به پایان حزب کمونیست واقعی و تولد اپورتونیسم خائن
دردی که امروز شاهد آنیم.
پ . ن
معمای کوزیچکین
در خرداد ۱۳۶۱ ولادیمیر کوزیچکین، مامور اطلاعاتی کا‌گ‌ب - سرویس اطلاعاتی، امنیتی شوروی - از طریق مرزهای شمالی ایران به ترکیه گریخت و سپس به بریتانیا رفت و اطلاعاتش را در اختیار ام‌آی۶ گذاشت. فرار او به بریتانیا، یکی از بزرگترین موفقیت‌های سرویس‌های اطلاعاتی غربی در جنگ جاسوسان در دو سوی دیوار آهنین در دهه ۱۹۸۰ بود...
کوزیچکین که فارغ‌التحصیل زبان فارسی بود در سال ۱۹۷۴ برای کارآموزی به ایران اعزام شد. پس از یک سال که در معدن بافق و شهرهای دیگری مشغول کارآموزی بود به شوروی بازگشت و سپس در سال ۱۹۷۶ به عضویت کاگ‌ب درآمد. دو سال قبل از انقلاب دوباره به ایران آمد و این بار در پوشش مسئول امور کنسولی، در سفارت شوروی در تهران مشغول به کار شد. از جمله اطلاعاتی که او پس از فرار به بریتانیا در اختیار سرویس‌های اطلاعاتی غربی گذاشت، بخشی از فعالیت‌ها و اسامی اعضای حزب توده ایران بود.
بی‌بی‌سی به مقاله‌ای در روزنامه واشنگتن‌پست در ۱۹ نوامبر ۱۹۸۶ اشاره کرده که در آن آمده: «با فرار ولادیمیر کوزیچکین افسر جزء کاگ‌ب در تهران، سازمان سیا به اطلاعات غیرمنتظره و بادآورده‌ای دست یافت. چکیده اطلاعات او، از جمله جزئیات عملیات شوروی و حزب توده در ایران به دست سیا رسید. سپس سیا فهرست اسامی و جزئیات بیشتری را به ایران رساند. این اقدام سیا علاوه بر اینکه فلج کردن عملیات کا‌گ‌ب در ایران را دنبال می‌کرد، پیشکشی برای «ابراز حسن‌نیت» نسبت به نظام ایران هم بود.»
این اطلاعات که توسط یک رابط پاکستانی به نمایندگان ایران تحویل داده شد، ظاهراً بهانه لازم برای حمله به حزب توده ایران را در اختیار مقامات وقت تهران گذاشت. هرچند در اسناد منتشر شده نامی از مذاکره‌کنندگان ایرانی برای دریافت اطلاعات کوزیچکین نیست، اما به نظر می‌رسد رابطین بین ایران و سازمان‌های جاسوسی غربی، حبیب‌الله عسگراولادی و جواد مادرشاهی از اعضای حزب موتلفه اسلامی بوده‌اند. اکبر هاشمی رفسنجانی در بخشی از خاطراتش در ۵ مهر ۱۳۶۱ می‌نویسد: «عصر مهندس جواد مادرشاهی و حبیب‌الله عسگراولادی که برای گرفتن اطلاعات از فردی مطلع به پاکستان رفته بودند، آمدند و مطالب جالب و مفیدی که از او گرفته‌اند - درباره عملکرد کا‌گ‌ب و حزب توده و سیاست آینده شوروی در ایران - گزارش دادند.»
گرچه خبر فرار کوزیچکین به غرب به اعضای رهبری حزب توده هم رسیده بود اما نورالدین کیانوری، دبیر اول حزب معتقد بود که اطلاعات او چندان اهمیتی نداشته و خطری برای فعالیت این حزب ندارد.
کوزیچکین هم در خاطراتش نقش خود در دستگیری اعضای حزب را انکار کرده و می‌گوید: «بالاخره مقامات ایران ضربه خود را وارد آورده و همه اعضای کمیته مرکزی حزب توده دستگیر شدند. در آن زمان مطبوعات غرب مسئولیت این کار را به گردن من انداختند. ولی من مطمئنم که چه من به غرب پناه می‌بردم و چه نه، سرنوشت حزب توده دقیقاً یکسان بود.»
ادامه دارد ..
بهـــــــــلول